LeBron želel sedmo tekmo… LeBron dobil sedmo tekmo!

Liga NBA 26. Maj 20185:07 > 5:09
Jason Miller Getty Images Sport

Še ena senzacionalna tekma LeBrona Jamesa v končnici je za nami. To je tudi najboljši možni zaključek finalne serije vzhodne konference, v kateri bomo priča sedmi, odločilni tekmi.

Cleveland Cavaliers so na svojem parketu s 109:99 premagali Boston Celtics in izsilili dodatno tekmo, ki bo odločala o potniku v finale lige. Boston je bil boljši zgolj v prvi četrtini, ključno serijo pa je konjenikom uspelo napraviti v drugi četrtini (14:3) in od takrat naprej nasprotniku niso dovolili priti na manj, kot 7 točk zaostanka.

Tretjo četrtino je odlično odigral George Hill, ki je zbral 12 točk, LeBron James je v zaključku tekme zadel dve trojki (ob izteku časa za napad) ter odločil zmagovalca. “Kralj” je na igrišču preživel 46 minut in dosegel ravno toliko točk, kolikšna je bila njegova minutaža, dodal pa še 11 skokov ter 9 asistenc.

Na začetku tekme se je poškodoval Kevin Love, tako da je imel James obilico dela, a dsta mu ustrezno pomagala Hill (20 točk), Jeff Green (14), pa tudi Larry Nance jr. (10). To je že sedmo srečanje letošnje končice, v kateri je LeBron dosegel 40 točk ali več.

Pri keltih sta se najbolj izkazala Terry Rozier (28 točk) in Jalen Brown (27), Jason Tatum jih je zbral 15. Odločilna sedma tekma v Bostonu je na sporedu v noči z nedelje na ponedeljek. Letos Celtics v TD Gardnu nimajo niti enega poraza!

Direktan prenos meča je u noći između nedelje i ponedeljka od 02:30 na SK 1.