Clippersi pogledujejo proti Luki Dončiču!

Liga NBA 9. Jun 201813:21 > 13:39
Turkish Airlines EuroLeague

Čez približno dva tedna bo na sporedu NBA draft, kjer bo tudi naš evropski čudežni deček Luka Dončič, ki so mu nekaj časa celo pripisovali, da bi lahko bil izbran kot prvi, vendar so te govorice sedaj povsem potihnile.

Prvi izbor na draftu bodo imeli Phoenix Sunsi katerih trener je Igor Kokoškov. Dolgo časa se je govorilo, da bi bil morda nabor številka ena lahko bil tudi Luka Dončič, vendar je to iz dneva v dan manj verjetno, saj so se pri soncih praktično že odločili, da bodo v svoje vrste zvabili Deandreja Aytona.

Možnost drugega izbora ima Sacramento. Tretji izbor pripada Atlanti, četrti pa Memphisu. Sledijo še: Dallas, Orlando, Chicago, Cleveland, New York, Philadelphia, Charlotte…

V najnovejši epizodi podkasta Chrisa Mannixa je poročevalec družbe Yahoo Shams Charania dejal, da se pri Los Angeles Clippersih trudijo priti čim višje na lestvici možnosti izbora. V zameno pa naj bi ponujali izbor številka 12. in 13. ter morda tudi igralca Tobiasa Harrisa.

Ta podatek je pomemben predvsem zato, ker naj bi se vodilni možje pri Clippersih resno spogledovali s tem, da na draftu v svoje vrste privabijo Dončiča, vendar se zavedajo, da bodo s šele 12. izborom težko prišli do MVP-ja letošnje evrolige.