Westbrook prestal operacijo kolena, vrača se novembra

Liga NBA 13. Sep 20180:49 > 0:50
Patrick Smith, Getty Images

Najkoristnejši igralec Lige NBA v sezoni 2016/17, Russell Westbrook, je prestal operacijo desnega kolena, zaradi katere bo izpustil celotno pripravljalno sezono. Vrnil naj bi se novembra.

Več bo znanega čez štiri tedne, ko Westbrooka čaka zdravniški pregled. Liga NBA se sicer začenja 16. oktobra, ko bo Oklahoma gostovala v Oaklandu. Aktualni prvaki bodo takrat prejeli prstane za tretji naslov v zadnjih štirih letih, med njimi pa bo tudi dolgoletni igralec Westbrooka, Kevin Durant.

Russell Westbrook se je sicer v zadnjih tednih trdo pripravljal na novo sezono, med treningi pa začutil bolečine v desnem kolenu, s katerim v zadnjih štirih letih in pol ni imel težav. Zaradi poškodbe desnega kolena je sicer po koncu sezone leta 2013 prestal kar tri operacije. Takrat je na tekmi končnice trčil s Patrickom Beverleyjem in si strgal meniskus.

Westbrook je bil leta 2017 MVP rednega dela in postavil rekokrd z 42 trojnimi dvojčki. Zaenkrat je v Ligi NBA odigral 748 tekem in v povprečju dosegal 23 točk, 6,6 skoka in 8,2 podaje na tekmo. Oklahoma je v lanski sezoni izpadla že v uvodnem krogu končnice, ko jo je s 4:2 v zmagah izločil Utah.