Dončić: Igral bom tako kot v Evropi

Liga NBA 26. Sep 201811:39 > 11:40
Tom Pennington/Getty Images

Slovenski košarkar Luka Dončič in član Dallas Mavericksov komaj čaka na pričetek sezone v ligi NBA in hkrati upa na uvrstitev njegove ekipe v play-off.

Mnogi so mnenja, da je prihodnost Dallas Mavericksov odvisna od sodelovanja Dennisa Smitha in Luke Dončiča.

“Dennis je sijajen igralec, popravil je met in mislim, da se bodo mnogi namučili z igro v obrambi proti njemu,” je začel Dončič.

Stavek je spregovoril o svojem centerskem soigralcu DeAndreju Jordanu, ki je prav tako zelo velika okrepitev za ekipo iz Texasa. “On je neverjeten, uživam, ko mu podajam žoge.”

Hkrati pa je mladi košarkar še povedal, da naj večjih težav s privajanjem na novo okolje ne bi imel.

“Od družine in prijateljev sem se preselil s 13. leti, tako da mi je sedaj veliko lažje. Ampak spet je vse na novo – soigralci, trener… Tukaj mi je všeč vreme, ker je toplo, pri nas pa je bolj mrzlo. Malce več kot dva tedna sem že v Dallasu.”

O ciljih v prvi sezoni lige NBA pa je povedal sledeče: “Rad bi, da se uvrstimo v končnico. Vsak novinec si želi nagrade za ovinca sezone. Vedno pravim, da čutim pritisk od svojega 16. leta dalje, pozabim nanj, ko pridem na igrišče in ne berem kaj se piše. Mislim, da bom igral podobno kot v Evropi. Igra je malo drugačna, nekaj je novih pravil, vendar moja igra bo ostala ista. Vedno pravim, da lahko še napredujem. Treba je trdo delati in se vsak dan izboljševati na vseh področjih.”

Seveda komaj čaka “slovenski derbi” proti Goranu Dragiću in se veseli, da se bo pomeril tudi proti LeBronu Jamesu, ki je njegov vzornik.

“Vedno sem ga gledal, on je moj vzornik, veselim se tekme z njim,” je zaključil Dončič.