Irving: Zemlja ni ravna, preslepili so me!

Liga NBA 2. Okt 20180:09 > 0:14
Matthew Stockman/Getty Images

Košarkar moštva Boston Celtics Kyrie Irving pravi, da ne verjame več teoriji zarote, da je naš planet raven in da je bil preslepljen, ko je mislil, da je vse laž in da zemlja ne more biti okrogla. V ZDA je že lani s podobnimi izjavami dvignil veliko prahu, nikoli pa ni bilo jasno, ali misli resno.

Košarkar Bostona Kyrie Irving je lani “šokiral” ameriško javnost z izjavo, da verjame, da je zemlja ravna in ne okrogla. Že takrat so se mnogi spraševali ali Irving misli resno ali pa gre samo za socialni eksperiment.

Medtem pa je zvezdniški organizator igre zamenjal mnenje in o tem govoril na seminarju “Forbes Under 30 Summit”.

Bil sem pod vtisom teorije zarote. Vsi so verjeli v nekaj in mislim sem si ‘vau’ kaj se dogaja z našim svetom. Takrat je človek lahko slep in naiven in verjame vsemu, a hitro lahko vidite kakšen je vpliv različnih besed in trditev. Sicer se imam za pametno osebo, takrat pa se nisem zavedal učinka, ki ga je name imela ta teorija zarote. Zaradi tega se opravičujem,” je dejal Irving. 

Zdaj, ko so “pomembne stvari” jasne, pa se lahko Irving pripravi na novo sezono lige NBA, ki se prične 17. oktobra, njegova ekipa pa je tudi letos eden izmed največjih favoritov za osvojitev naslova.