Dončiču največ možnosti, da osvoji naziv novinec leta

Liga NBA 3. Okt 201818:26 > 18:29
Twitter

V anketi pred začetkom sezone so generalni menedžerji vseh klubov lige NBA največ možnosti, da osvoji nagrado za novinca leta pripisali Luki Dončiču. Za naslov je znova daleč spredaj ekipa Golden State Warriorsov.

Vsako leto pred začetkom lige NBA organizirajo anketo med generalnimi menedžerji vseh klubov lige NBA, ki v svojem izboru napovedo nekaj najbolj ključnih zadev za prihajajočo sezono.

Naziv novinca leta bi po mnenju ankentirancev torej pripadel Luki Dončiču. Slovenski as je prejel kar 43% vseh glasov, najbližje sta mu bila šeMarvin Bagley III (Sacramento) in Wendell Carter Jr. (Chicago) s 17%.

V drugi napovedi, kjer glasujejo kateri od novincev bo največje košarkarsko ime čez pet let, pa je Dončič pristal šele na tretjem mestu s 17%. Prvo mesto sta si razdelila DeAndre Ayton (Phoenix) in Jaren Jackson Jr. (Memphis) s 27%.

V boju za naslov prvaka so si bili praktično skoraj vsi enotni, da bo lovorika še enkrat več šla v roke Golden Stata, ki je prejel kar 87% vseh glasov (lani so jih denimo prejeli 93%). S po 7% sledita Boston in Houston.

Dokaj tesno je bilo v glasovanju za MVP prihajajoče sezone. Na prvem mestu je spet pristal LeBron James s 30%, drugi je bil Kevin Durant s 27%, tretji pa Anthony Davis s 17%.

Zanimivo a hkrati pričakovano je bilo tudi glasovanje o tem, katera ekipa se bo v primerjavi z lansko sezono najbolj izboljšala. Prvo mesto so suvereno zasedli Los Angeles Lakersi z 80%. Drugo mesto pa sta si razdelila Dončičev Dallas in Phoenix Igorja Kokoškova.