ESPN: Nagradi bosta prejela Dončić in James

Liga NBA 14. Okt 201820:06 > 20:13
Tom Pennington/Getty Images

Ljubitelji najmočnejše košarkarske lige na svetu boste v noči na sredo prišli na svoj račun. Nova sezona Lige NBA se bo vendarle začela, 24 ur po uvodu pa bo svoj debi dočakal tudi Luka Dončić.

Kot smo pred začetkom vsake sezone vajeni, so strokovnjaki medijske hiše ESPN tudi tokrat pripravili napovedi. Košarkarski novinarji so odgovorili na najrazličnejša vprašanja in razkrili, kdo bo njihovem mnenju prejel nagrade med posamezniki.

Slovenski ljubitelji košarke so gotovo navdušeni, ker so novinarji, glasovalo jih je 21, nagrado za najboljšega novinca lige napovedalo Luki Dončiću. Slovenski čudežni deček je prejel 12 glasov. Osem jih je prejel prvi izbor DeAndre Ayton, enega pa Trae Young.

Glavni favorit za nagrado MVP je LeBron James, ki se je pred to sezono preselil k LA Lakersom, nagrada za 6. igralca pa naj bi pripadla Ericu GordonuBrandon Ingram je favorit za nagrado za igralca, ki bo najbolj napredoval, najboljši obrambni igralec sezone bo po mnenju novinarjev Rudy Gobert, trener leta pa Brad Stevens.

Med favoriti za končni naslov na vrhu ostaja Golden State, ki je prejel kar 19 od 22 glasov. Dva novinarja sta prepričana, da bo slavil Houston, en pa je glasoval za Boston.