The Don hladen v prvi tekmi, Dallas poražen

Liga NBA 18. Okt 20189:30 > 9:52
Getty Images

V dvoboju dveh odličnih novincev je v uvodu v sezono Deandre Ayton dobil prvo bitko proti Luki Dončiću. Slovenski košarkar je na igrišču prebil 31 minut, a ni imel strelskega večera, kar je ekipa iz Arizone izkoristila in tekmo suvereno dobila s 121:100.

Getty Images

Največ črnila in izgovorjenih besed je bilo pred začetkom uvodne tekme Dallasa in Phoenixa izlitega zaradi obračuna novincev, kjer sta se pomerila Luka Dončić in Deandre Ayton. Slednji je bil na naboru izbran kot prvi in tudi bolje vstopil v svojo NBA kariero.

Je bil pa Devin Booker tisti, ki je ukradel šov in pokazal, zakaj je vreden velikega finančnega vložka Phoenixa, ki mu je dal petletno pogodbo težko 158 milijonov dolarjev. Booker je namreč dosegel 19 od svojih 35 točk v zadnjih sedmih minutah srečanja in popeljal moštvo iz Arizone do prepričljive zmage.

Luka Dončić skupaj s svojimi soigralci ni imel strelskega večera, slovenski mladenič je zgrešil vseh pet metov izza črte 7,24, oba prosta meta, iz igre pa je skupno metal 5/16. Še bolj neučinkovit je bil njegov branilski kolega Dennis Smith jr., ki pa je iz 19 poskusov iz igre zadel le šestkrat. 

Ko je bila pri Dallasu na parketu prva peterka, je bil Phoenix v povprečju uspešnejši za +16 točk, medtem ko je druga enota Dallasa dobro držala korak z mladeniči iz Phoenixa. Trener Dallasa Rick Carlisle je bil po koncu obračuna razočaran predvsem nad obrambo svojega moštva, ki je v prvi in zadnji četrtini (ko so večino časa na parketu košarkarji iz prve peterke) dovolil kar 75 točk.

Pri Dallasu zaradi poškodbe še nista zaigrala Dirk Nowitzki in Harrison Barnes, za nameček pa si je mečno mišico v prvi četrtini poškodoval tudi Devin Harris.

Dončić je tekmo končal z 10 točkami, osmimi skoki in štirimi asistencami, najboljši strelec Dallasa pa je bil Wesley Matthews s 15. Pri Phenixu jih je 35 natresel Booker, 21 jih je dodal Trevor Ariza, Ayton pa je na svji prvi tekmi dosegel 18 točk in 10 skokov.

Dallas bo naslednjo tekmo odigral pred domačimi gledalci, v goste pa prihaja Minnesota.