Dragić z vročico za las prekratek

Liga NBA 21. Okt 20188:45 > 8:51
Getty Images/Eric Espada

Ekipa Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića je sinoči na prvi domači tekmi sezone v ligi NBA uprizorila veličasten povratek, a se porazu ni mogla izogniti (112-113).

Getty Images

Heats so proti ekipi Charlotte Hornets utrpeli poraz, pa čeprav so srečanje začeli izvrstno. Po štirih minutah so s hitro in kombinatorno igro povedli za 9 točk (15:6), vendar so Hornets ujeli priključek ter prvi del tekme dobili s +5 (34:29).

V drugi četrtini in na začetku drugega polčasa je Charlotte dominiral. Ko je Cody Zeller šest minut do konca 3. četrtine žogo zabil skozi koš za najvišjo prednost gostov +26, so nekateri gledalci že vstali in začeli odhajati. Zamudili so fantastičen epilog otvoritve sezone.

Dragić, ki je do tistega trenutka zbral le dve točki, je začel razigravati soigralce, precej dela pa opravil kar sam ter v pičlih petih minutah v statistiko vpisal 13 točk. Osem minut do konca srečanja, ko je zadel za popoln priključek vročice (90:94), jih je imel že 17!

V dramatičnem zaključku je najprej McGruder 45 sekund pred koncem domače približal na točko (110:111), v naslednjem napadu so sršeni izsilili proste mete, a je le enega zadel Kidd-Gilchrist, po minuti odmora pa je Whiteside 12 sekund do konca – sploh prvič po 1. četrtini – izenačil (112:112).

V najpomembnejšem trenutku je žogo v roke vzel prvi igralec tekme Kemba Walker (39 točk). Vzel je zalet, odšel v prodor pod koš in izsilil osebno napako ter z zadetim prostim metom gostom prinesel zmago s 113:112.

“Gogi” je tekmo sklenil z 20 točkami in 7 asistencami. Eno točko več je imel Dwyane Wade.