Neverjetni večer Griffina in 50 točk za zmago

Liga NBA 24. Okt 20184:22 > 4:25
Leon Halip/Getty Images

V prvi tekmi večera v ligi NBA je ekipa Detroit Pistons po podaljšku premagala Philadelphio 76erse po podaljšku in slavila s 133:132, glavni junak pa je bil nezaustavljivi Blake Griffin, ki je dosegel okroglih 50 točk.

Detroit je proti Philadelphiji slavil na domačem parketu, a mu je to uspelo šele po neverjetni borbi in podaljški, ki je postregel z zanimivo in atraktivno košarko, na konu pa je lahko bil zmagovalec le en, Detroit je tekmo dobil le za točko s 133:132.

Od samega začetka je bila tekma izjemno zanimiva in izenačena, sicer pa so večji del prvega polčasa vodili domači košarkarji, ki pa se niso uspeli oddaljiti na več kot deset točk prednosti, kar pa na koncu tako ali tako ni bilo dovolj. Philadelphia pa na drugi strani pravtako ni izkoristila priložnosti, da bi se odlepila od nasprotnikov, saj je bila njihova najvišja prednost na tekmi vsega šest točk.

34 sekund pred koncem rednega dela tekme je Blake Griffin zadel za izenačenje na 120:120. Vnaslednji sekundah sta bili ekipi nenatančni, Dario Šarić pa je imel v rokah met za zmago, a ga ni zadel in na sporedu so bili podaljški.

Zmago je domači ekipi prinesel prav Griffin, ki je dve sekundi pred koncem podaljška zadel pod osebno napako za izenačenje in kasneje zadel še dodaten prosti met za točko prednosti in končno zmago Deroita.

Griffin je bil daleč najboljši strelec tekme s 50 točkami, kar je njegov strelski rekord kariere in najboljši točkovni izkupiček kateregakoli košarkarja v ligi NBA v tej sezoni. Njegov met iz igre je bil fantastičen, saj je iz 30 poskusov zgrešil le petkrat. Reggie Jackson je dodal 23 točk, dve manj pa Ish Smith.

Na drugi strani je Joel Embiid dosegel 33 točk, 11 skokov in 7 asistenc, a to je le slaba uteha za poraz, ki bi ga sicer lahko preprečil, saj je imel na koncu podaljška tudi met za zmao. J.J. Reddick je dosegel 30 točk, Šarić jih je dodal 14.

Detroit je na tretji tekmi dosegel še tretjo zmago, 76ersi pa imajo zaenkrat dve zmagi in dva poraza.