Vroči Dragić uspešen po podaljšku

Liga NBA 6. Nov 20186:14 > 6:21
Getty Images

Goran Dragić je imel v zadnjem tednu težave s poškodbo, v noči iz ponedeljka na torek pa se je vrnil na parket in po podaljšku strl odpor košarkarjev Detroita s 120:115. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je blestel na vseh področjih igre in preprečil četrti zaporedni poraz svojega moštva.

Goran Dragić je s svojimi soigralci iz Miamija gostoval v dvorani Little Caesars Areni pri Detroitu, ki je na začetku te sezone predstavljal eno najlepših presenečenj v ligi NBA, saj je sezono odprl s štirimi zaporednimi zmagami, a je od takrat močno zanihal v formi in nakopičil pet zaporednih porazov, vključno s tem proti Miamiju, ki je tekmo dobil šele po podaljšku s 120:115. 

Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena in po uvodnih 24 minutah sta ekipi na glavni odmor odšli z izenačenim rezultatom.

Šele v tretji četrtini je Miami, ki je igral brez svojega prvega centra in drugega skakalca lige Hassana Whitesida, uspel deloma pobegniti košarkarjem Detroita in v zadnjih 12 minut igre vstopil s prednostjo sedmih točk, ta prednost pa se je na začetku zadnje četrtine povišala na 12.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/1059630654479101953

Pistonsi so uspeli priti nazaj v obračun povsem pri koncu rednega dela tekme, ko je Dwyane Wade zgrešil oba prosta meta 19 sekund pred koncem, Andre Drummond pa je le pol sekunde pred iztekom igralnega časa popravil zgrešen poskus soigralca in tekmo poslal v podaljšek. 

V podaljšku sta bili ekipi zopet povsem izenačeni, Josh Richardson pa je s štirimi zadetimi prostimi meti v zadnjih dveh sekundah tekme prinesel zmago Miamiju in bil na koncu najboljši strelec ekipe z 28 točkami. Goran Dragič je dosegel 21 točk, dodal pa še sedem skokov in šest podaj.

Pri Detroitu je Drummond zabeležil pošastnega dvojnega dvojčka s 25 točkami in 24 skoki, 25 točk je prispeval tudi Reggie Jackson.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/1059668221673046027