Kokoškov: Brez energije, truda in pameti

Liga NBA 7. Nov 20188:52 > 8:53
Christian Petersen, Getty Images Sport

Košarkarji moštva Phoenix Suns, ki jih na klopi vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, so še poglobili krizo na začetku sezone, potem ko jih je s 104:82 premagala ekipa Brooklyn Nets. Kokoškov pa po tekmi pred sedmo silo ni uspel skriti razočaranja in je realno ocenil trenutno dogajanje.

Igor Kokoškov je pred začetkom sezone postal prvi neameriški trener, ki je prevzel ekipo iz lige NBA, a njegov prehod v trenersko elito je vse prej kot gladek in miren, saj je njegovo moštvo tudi na začetku te sezone razočaralo. 

Po tekmi proti Brooklynu, ki jo je Phoenix suvereno izgubil, je bil Kokoškov jezen na soigralce, s katerimi se trenutno nahaja na zadnjem mestu zahdne konference z dvema zmagama in osmimi porazi. 

“Nismo imeli energije, nismo se trudili in borili, igrali smo brez pameti,” je bil kratek in jedrnat Kokoškov na začetku novinarske konference.

“Vem, da imajo navijači radi to ekipo in franšizo, da prihajajo vznemirjeni v dvorano in spremljajo naše fante, a se žal domov ne vračajo dobre volje. Moramo napredovati in izboljšati vse poglede na igro,” je še dodal. 

Delo Phoenixa pa v naslednjih dneh ne bo lahko, saj se bodo najprej srečali dma z Bostonom, potem bodo odšli v New Orleans in Oklahomo, kasneje pa se srečali še s San Antoniem in ponovno z Oklahomo ter Philadelphio.