Vroči Gogi premalo za zmago

Liga NBA 13. Nov 20183:22 > 3:24
Getty Images

Goran Dragič je s svojim Miamijem gostil vzhodnokonferenčne rivale iz Philadelphije in navkljub dobri individualni predstavi moral priznati premoč s 124:114. Miami je zmago že na tretji tekmi zapored zapravil v zadnji četrtini.

Miami je v tekmo proti moštvu Philadelphia 76ers prišel po dveh zaporednih porazih, potem ko so varovanci Erika Spoelstre izgubili proti Indiani in Washingtonu, v tekmi proti košarkarjem iz prestolnice ZDA pa se je v postavo Miamija vrnil tudi Goran Dragić, a ostal brez točke. Tokrat je Ljubljančan odigral precej boljšo tekmo in bi na trenutke nezaustavljiv.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/1062169224221782016

Na začetku tekme so pobudo prevzeli gostje iz Philadelphie, ki so prvo četrtino na koncu dobili z rezultatom 32:26. Na začetku druge četrtine so prišli do svoje najvišje prednosti, ki je zanašala osem točk, potem pa so se prebudili domači košarkarji, ki so odgovorili z delnim rezultatom 15-0. V tem obdobju je dve trojki zadel Wayne Ellington, po eno pa sta dodala Kelly Olynyk in Tyler Johnson.Takrat je Miami imel šest točk prednosti, a to zapravil do konca polčasa, saj so 76ersi na glavni odmor odšli z dvema točkama prednosti.

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/1062171550529536006

V drugem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni, tako da je bilo jasno, da bo zadnja četrtina odločila zmagovalca tekme, ki so jo zaznamovali tudi sodniki, ki so v številnih primerih oškodovali domače moštvo in piskali neobstoječe osebne napake.

Spet pa se je zgodilo, da je Miami zadnjo četrtino in zadnje minute tekme odigral katastrofalno. Proti Indiani so pred dnevi tekmo končali z delnim rezultatom nasprotnikov 12-0, proti Washingotnu pa zadnjo četrtino izgubili z 32-12. Tudi tokrat pa je Philadelphia tri minute pred koncem tekma uspela prii do delnega rezultata 9-0 in prednosti s 14 točkami, kar je pomenilo konec upov na zmago Miamija.

Dragić je tekmo končal z 22 točkami, petimi asistencami, tremi skoki in dvema ukradenima žogama, pri gostih pa je blestel Embiid, ki je tekmo zakjučil s 35 točkami in 18 skoki.