Rakete s serijo 21:0 uničile prvake

Liga NBA 16. Nov 20184:30 > 4:30
Getty Images/Tim Warner

V noči na petek so v ligi NBA odigrali tri obračune. Houston je v ponovitvi finala Zahoda prepričljivo s 107:86 odpravil aktualne prvake iz vrst Golden Stata. Odločila izjemna serija raket 21:0 na začetku zadnje četrtine.

Houston je do zmage popeljal James Harden s 27 točkami, tremi skoki in podajami ter dvema ukradenima žogama. James Ennis jih je dodal 19 ob petih skokih, Eric Gordon 17, Chris Paul je ob desetih točkah zbral še pet skokov in sedem podaj, Clint Capela pa je ustavil pri desetih točkah in desetih skokih.

Pri Golden Statu, ki še vedno pogreša Stepha Curryja, je bil najboljši Kevin Durant z 20 točkami. Slednji naj bi zakopal bojno sekiro s soigralcem Draymondom Greenom, a vsaj na parketu ni bilo videti, da bi se razmere v klubu umirile. Bojevniki so prikazali najslabšo predstavo v sezoni in izgubili še tretjič na zadnjih petih tekmah.

Houston je kontrolo prevzel ob koncu prve četrtine in večino časa vodil z dvomestno razliko. Vprašanje zmagovalca je ekipa iz Teksasa odločila v prvih minutah zadnje četrtine, ko so domačini z neverjetno serijo 21:0 prišli do + 32 (97:65),

Ekipa Mika D’Antonija se je veselila tretje zaporedne zmage, s katero so prišli do 50-odstotnega izkupička (7-7). Vodstvo Houstona je pred začetkom srečanja dokončno potrdilo, da so se za sodelovanje zahvalili Carmelu Anthonyju, za katerega še ni znano, kje bo nadaljeval kariero.

Visoke zmage so se veselili tudi pri Denverju. Nuggetsi so s kar 138:93 odpravili Atlanto, LA Clippers pa so bili s 116:111 boljši od San Antonia.