Dončić in Barnes Dallas popeljala do nove zmage

Liga NBA 22. Nov 20185:35 > 5:41
Getty Images

Dallas Mavericks so v noči na četrtek prišli do osme zmage v sezoni, potem ko so v svoji dvorani s 119:113 odpravili Brooklyn Nets. Luka Dončić je dosegel 21 točk in 9 skokov. LeBron James se je v Cleveland vrnil z zmago.

Košarkarji Dallasa so pred domačimi gledalci nadaljevali s serijo dobrih rezultatov, varovanci Ricka Carlisleja so namreč zabeležili še šesto zmago na zadnjih osmih tekmah, za nameček pa so Telički dobili že peto zaporedno tekmo v domači dvorani.

Tokrat so za zmago pokazali lepo in moštveno predstavo, predvsem pa je bila klop Dallasa tista, ki je delala razliko, v prvi vrsti oba rezervna orgnaizatorja igre J.J. Barea in Devin Harris. Slednji je na neki točki v zadnji četrtini dosegel osem zaporednih točk za svoje moštvo, potem pa ni več stopil na parket zaradi utrujenosti.

Luka Dončić je odigral novo odlično tekmo in zabeležil 21 točk in devet skokov, obenem pa je zadeval tudi v zaključkih napadov, ko je imel žogo v svoji posesti. Je pa Dončić zadel tudi eno trojko pod osebno napako, ki pa je, zanimivo, ni storil košarkar nasprotnega moštva, temveč njegov soigralec Deandre Jordan.

Najboljši strelec Dallasa je bil Harrison Barnes z 28 točkami, po 18 sta jih prispevala Barea in Harris. Pri gostih je 27 točk dosegel Allen Crabbe.