Dončić: Nagrada pomeni veliko, a čaka me še veliko dela

Liga NBA 5. Dec 201812:44 > 12:45
Ronald Martinez/Getty Images

Luka Dončić, najboljši novinec meseca novembra na Zahodu, je prepričan, da je Dallas začel zmagovati predvsem zaradi izboljšanja igre v obrambi. Prav obramba je bila po njegovem mnenju tudi glavni razlog za uspeh proti Portlandu, ki je v noči na sredo padel s 111:102.

Portland ima odlične igralce. Lillard in McCollum lahko na vsaki tekmi dosežeta veliko točk in zapretita z nevarnimi serijami, mi pa smo ju skozi večino tekme dobro nadzirali. V obrambi igramo odlično in mislim, da je to za nas ključno v tej sezoni,” je po tekmi razlaga Luka Dončić in dodal:

Dennis je eden izmed najhitrejših igralcev v ligi, vse bolje pa igra v obrambi. Veliko nam pomaga. To so stvari, ki jih v statistiki ne vidimo, a pomenijo veliko. Je neverjeten fant, imava kemijo in veseli me, da bom še dolgo igral z njim.

https://youtube.com/watch?v=HAOs1JQ4OY4

Slovenski čudežni deček je za odlične predstave na začetku svoje NBA kariere prejel tudi nagrado za najboljšega novinca v novembru.

To mi veliko pomeni. A to je le dodatna obveza, ki mi nalaga, da moram trdo delati in se boriti, da bom dosegel to, kar si želim. Čaka me še veliko trdega dela.

Nad Dončićem je bil navdušen tudi trener Portlanda, ki mu je Luka nasul 21 točk, v statistiko pa dodal še devet skokov in tri podaje.

Navdušen sem. Zelo je raznovrsten. Deluje, da vsak dan napreduje. Na igrišču je prisoten povsod in zares ga je fantastično gledati,” je po tekmi razlagal Terry Stotts.

Dallas je z 12 zmagami in 10 porazi na sedmem mestu Zahoda.