Iverson: Jordan ali LeBron? Ne žalite me

Liga NBA 6. Dec 201820:49 > 20:50
Getty Images/Mike Powell

Nekdanji zvezdnik lige NBA Allen Iverson je prepričan, da ni dvoma, kdo je najboljši košarkar vseh časov. "Govorimo o Michaelu. V redu? Govorimo o črnem jezusu osebno."

Michael bo za vedno ostal najboljši vseh časov. In prosim ne žalite me s kakšno statistiko, kot da imate možnost, da spremenite moje mnenje,” za Allena Iversona ni dvoma, kdo je najboljših vseh časov. Za nekdanjega zvezdnika Philadelphie je Michael Jordan absolutna številka ena, čeprav občuduje tudi LeBrona Jamesa.

Prvenstveno, rad imam LeBrona. Do njega ne čutim nič razen LeBrona. On je najboljši igralec svoje generacije, eden od najboljših vseh časov, sijajen soprog, sijajen oče, odličen vzor, toda ne samo to. Kar počne s šolo v Acronu, je neverjetno lepo. Toda ljudje, govorimo o Michaelu. Govorimo o Michaelu, črnem jezusu osebno,” je dodal Iverson.

Iverson je igral tako proti Jordanu kot Jamesu in bil pozvan, da tudi sam doda komentar v debati, kdo je boljši. Iverson je 11-krat nastopil na tekmi vseh zvezd, štirikrat je sezono končal kot najboljši strelec, enkrat pa je bil tudi MVP sezone.