Dragić: Dončić je dvomljivcem dokazal, da so se motili

Liga NBA 12. Dec 201812:53 > 12:56
fiba.basketball

Košarkar Miamija Goran Dragić ni presenečen, ker je Luka Dončić tako hitro navdušil in prepričal v najmočnejši košarkarski ligi na svetu - Ligi NBA.

Dragić in Dončić sta leta 2017 skupaj navduševala v reprezentančnem dresu, ko sta Slovenijo popeljala do evropskega naslova.

Dobro leto zatem se je 19-letni Dončić iz madridskega Reala preselil v Ligo NBA, kjer navdušuje v dresu Dallas Mavericksov.

Niti malo ne mi presenetil. Poznam ga od malih nog, skupaj sva igrala tudi v reprezentanci. Njegove predstave me niti malo ne presenečajo,” je za Eurohoops povedal Goran Dragić.

Luka Dončić trenutno v povprečju na tekmo dosega po 17,8 točke in ujame 6,7 odbitih žog. Na naboru ga je sicer kot tretjega izbrala Atlanta, ki pa ga je v zameno za Traeja Younga takoj poslala v Dallas.

Ali so Hawksi naredili napako?

Nekateri so dvomili v Dončića, ker je prišel iz Evrolige. Vsem je dokazal, da so se motili,” je na vprašanje odgovoril Dragić.

Dallas, ki na krilih Dončića v tej sezoni igra odlično, je trenutno na sedmem mestu Zahoda in ima na svojem računu 14 zmag ter 11 porazov. Dragićev Miami je na Vzhodu deveti in je ob 11 zmagah doživel 15 porazov.

Prvi obračun slovenskih košarkarjev v Ligi NBA lahko z nekaj sreče pospremite tudi v živo, saj smo za vas s pomočjo Tentoursa pripravili zares mamljivo nagradno igro. Več o njej preberite tukaj.