Nova zmaga Dallasa – Dončić dokazal, da je novinec leta

Liga NBA 13. Dec 20189:16 > 9:31
Tom Pennington, Getty Images Sport

Košarkarji Dallasa so v noči iz srede na četrtek vknjižili novo, že tretjo zaporedno zmago, potem ko so premagali moštvo Atlanta Hawks. To je bil tudi neposredni dvoboj dveh novincev, ki pa ga je zlahka dobil Luka Dončić, ki je bil spet najboljši posameznik Dallasa na parketu.

Getty Images

V neposrednem obračunu Luke Dončića in Traeja Younga, je slovenski mladenič dokazal, da je brez konkurence, ko govorimo o najboljšemu novincu lige NBA po dosedanjem dogajanju v Severni Ameriki. Košarkarja, ki sta bila na večer nabora novincev zamenjana, sta prikazala odlični predstavi, a spet je bil Dončić tisti, ki je uspel s svjo ekipo slaviti in nadaljevati impresiven niz. Luka je med tekmo tudi uradno prejel nagrado za najboljšega novinca meseca.

Dallas je namreč na zadnjih 17 tekmah izgubil le štirikrat, v tem obdobju so bili od varovancev Ricka Carlisleja, ki je bil na tekmi proti Atlanti izključen, morali priznati premoč le Utahu, Memphisu, Lakersom in New Orleansu, torej izključno proti ekipam iz zahodne konference.

To je bila že 11 zaporedna domača zmaga Dallasa, obenem pa so proti Atlanti uspeli prekiniti negativni niz 10 zaporednih porazov. Glavni krivec za to je bil Luka Dončić, ki je z mojstrsko predstavo dosegel 24 točk, dodal pa še 10 skokov in šest asistenc. Young je na drugi strani sicer dosegel identično število točk in dodal 10 asistenc, a je njegova ekipa v zaključku tekme imela premalo moči za povratek, Dallas je na koncu slavil s 114:107.

Dončić je na tekmi še trinajstič v tej sezoni presegel mejo 20 točk, kar je največkrat izmed vseh novincev.

Pri Dallasu je 25 točk dosegel še Harrison Barnes, 18 pa J.J. Barea. Pri Atlanti je 22 točk dosegel Kent Bazemore, 20 pa John Collins.