Dragić spet počival, Miami posledično brez moči

Liga NBA 13. Dec 20189:32 > 9:38
Getty Images

Košarkarji Miamija so v noči iz srede na četrtek v ligi NBA zapisali nov poraz, že šestnajstega v tej sezoni, kar pomeni, da so varovanci Erika Spoelstre nazadovali na deveto mesto vzhodne konference, ki ne vodi v končnico. Goran Dragić zaradi težav s kolenom (spet) ni igral.

Košarkarji Miamija so zopet igrali brez Gorana Dragića, ki se še vedno ubada s poškodbo kolena, ki mu ob težjih obremenitvah začne zatekati. Dragić je že pred dnevi dejal, da bo potreboval dodatne preisakve, a da se počuti dobro, zato je čudno, da v noči iz srede na četrtek ni uspel odigrati tekme proti Utahu.

Donovan Mitchell in druščina so brez težav tekmo proti Miamiju dobili, zmaga pa se je napovedovala že po uvodnih 12 minutah igre, saj so košarkarji iz Salt Lake Cityja že po porvi četrtini vodili s 40:15. Še več, varovanci Quinna Snyderja so dobili tudi drugo četrtino in na glavni odmor odšli s 27 točkami prednosti, kar pa je tudi za ekipe v ligi NBA prevelik zalogaj za morebiten preobrat in zmago.

Za nameček pri Miamiju ni igral niti prvi center Hassan Whiteside, Dwyane Wade, ki igra zadnjo sezono v ligi NBA, pa je zmogel vsega šest točk.

Pri Utahu je bil najuspešnejši Donovan Mitchell z 21 točkami, 17 jih je dodal Derrick Favors. Pri Miamiju pa sta strelsko izstopala Rodney McGruder s 16 in Kelly Olynyk s 14 točkami.