Bogdan in Luka – rivalstvo ne razdira prijateljstva

Liga NBA 17. Dec 201811:18 > 11:21
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Dvoboj med Dallasom in Sacramentom (113:120) se je končal z objemom in menjavo dresov med Luko Dončićem in Bogdanom Bogdanovićem.

Sacramento Kingsi so imeli ob koncu več razlogov za zadovoljstvo, saj so slavili s 120:113. Bogdan Bogdanović je ob zmagi kraljev dosegel 15 točk (4-11 iz igre), sedem skokov in pet podaj, medtem ko je Luka Dončić srečanje končal z 28 točkami (9-15 iz igre), devetimi podajami in šestimi skoki.

Ob koncu srečanja ste se Slovenec in Srb pozdravili z objemom in si zamenjala drese. Tako je Dončić le prišel do dresa kraljev, ki so se pred naborom resno spogledovali z njim. “Iskreno, pričakoval sem, da me bo izbral Sacramento. Ljudje iz kluba so prišli v Madrid, celo večerjali smo skupaj. V določenem trenutku sem začel razmišljati o karieri v Sacramentu.”

Na vprašanje, ali Dončić pozna razlog, zaradi katerega se je Sacramento na koncu odločil za drugačno rešitev, je mladi slovenski zvezdnik odgovoril: “Potrebovali so visokega igralca, zaradi česar je bil Marvin Bagley III najboljša možnost. Jaz sem zelo srečen, ker sem igralec Dallasa.”