Green in Curry prepričana, da bo Dončić postal zvezda

Liga NBA 23. Dec 20188:15 > 8:15
Tom Pennington/Getty Images

Kljub porazu Dallasa proti Golden Statu je bil Luka Dončić po tekmi znova osrednja figura. Slovenski čudežni deček je v 30 minutah igre 19 točkam dodal še pet podaj in tri skoke ter opozoril nase. Po tekmi sta ga zelo pohvalila zvezdnika aktualnih prvakov Draymond Green in Steph Curry.

Dončić je v tretji četrtini ob padcu po prodoru padel in trčil v navijača ter zadel stol. Po tekmi je vidno šepal, trener Dallasa Rick Carlisle pa je prepričan, da ne gre za nič hujšega. To je potrdil tudi Dončić, ki bi seveda že v nedeljo rad zaigral tudi proti Portlandu.

Luka v svoji prvi sezoni v Ligi NBA igra fantastično,hitro pa si je priigral tudi spoštovanje vseh nasprotnikov.

Povezano

Ta fant je zares dober. Ima vse potrebno, da postane tisto pravo in prav vse spravlja v težave. Že zdaj je nevaren za vse ekipe. Zagotovo bo zelo dober skozi daljše časovno obdobje. Vsi so spraševali, če lahko tudi v Ligi NBA igra tako dobro, kot je v Evroligi. Odgovor je, da lahko. Vznemirljivo ga je gledati. Poskrbel je za dvig celotne franšize. Malokdo je pričakoval, da bodo že letos tako dobri,” je po tekmi razlagal Draymond Green, ki se je zaklepetal tudi z Dončićem.

Podobnega mnenja je tudi Steph Curry, ki je na tekmi ob slabem metu za tri točke dosegel 22 točk.

Zelo je samozavesten, ima velik talent in igra na pravi način. Zelo je pameten in ima izrazito košarkarsko inteligenco. Danes je obračun začel sijajno in pokazal nekaj svojih prepoznavnih potez. Vsi vemo, kaj bo počel na parketu. Kljub temu, da je novinec, je hitro razvil svojo igro. Zanimivo bo opazovati, kako se bo skozi leta razvijal in postal zvezda Lige NBA,” razmišlja Curry.

https://youtube.com/watch?v=yBkp4kgoDcc

Dallas ima po petem zaporednem porazu na svojem računu 15 zmag in 16 porazov. Premora zanje ni, saj jih že v noči na ponedeljek čaka gostovanje pri Portlandu.

Dončić v krstni sezoni v Ligi NBA v povprečju dosega 18,8 točke, 6,6 skoka in 4,9 podaje.