Dončić: Blizu smo, začeli bomo zmagovati

Liga NBA 24. Dec 201811:02 > 11:03
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Luka Dončić je z neverjetno trojko v noči iz nedelje na ponedeljek izsilil podaljšek na tekmi proti Portlandu, ki pa je na koncu le premagal Mavse in jim zadal šesti zaporedni poraz.

Dallas je ponoči zabeležil šesti zaporedni poraz, v zadnjem obdobju pa so bile od moštva Ricka Carlisleja boljše ekipe Phoenixa, Sacramenta, Denverja, Los Angeles Clippersov, Golden Stata in Portlanda. 

“Igrali smo proti štirim ekipam, ki so med najboljšimi v ligi. Naučili smo se iz porazov, ker smo bili blizu zmagi na vseh tekmah. Moramo nadaljevati z učenjem na vsakem koraku in nasprotnike zapreti, ko pridemo v podobne situacije. Razpoloženje je dobro, mislim, da bomo začeli zmagovati. To je nova ekipa, vse bo še dobro,” je dejal Luka Dončić po tekmi. 

0,6 sekunde pred koncem rednega dela tekme je Dončić na desni strani igrišča prejel žogo, vrgel in izsilil podaljšek: “Žoga je šla skozi obroč, met je bil težak. Ne vem, kaj naj rečem. To ni bil prvotni načrt, moral bi biti na drugi strani, a se je tam odprl prostor,” je dejal Luka, ki je tekmo končal s 23 točkami, 11 skoki in šestimi asistencami.

“Ta fant ima neobičajen dar za zadevanje takšnih metov, zato ne morem reči, da sem bil presenečen, ko je zadel. Prevečkrat sem videl, kako zadeva takšne mete,” pa je po tekmi mirno ocenil njegov met Rick Carlisle.