Dončić svetlo zasijal tudi proti obrambnemu zvezdniku

Liga NBA 31. Dec 20183:23 > 3:36
Ronald Martinez/Getty Images

Dallas je v noči iz nedelje na ponedeljek s 105:103 premagal moštvo Oklahoma City Thunder, potem ko je Luka Dončić uspešno zasenčil tudi Russella Westbrooka in Paula Georga. Priložnost za maščevanje bo Oklahoma imela že danes ponoči, tekmo si boste lahko ogledali v prenosu na SK1 ob 2:00!

Ekipa Dallasa odločilno prednost proti Oklahoma začela graditi v tretji četrtini, ko so Mavsi z delnim rezultatom 13:1 ušli na 11 točk prednosti, toliko pa je znašala razlika tudi pred začetkom zadnje četrtine. Gostje so na krilih odličnega Paula Georga uspeli stopiti razliko in pričarati zanimivo končnico, saj so Dallas ujeli in prehiteli ter dve minuti pred koncem vodili za šest točk. Do konca tekme je OKC zmogel doseči le še en koš iz igre, medtem ko so pri Dallasu ključne koše dosegli Luka Dončić, Harrison Barnes, Dennis Smith in Deandre Jordan

Dončič je tekmo, v kateri je zanj v obrambi skrbel eden najboljših obrambnih košarkarjev v ligi Paul George, končal s 25 točkami, Barnes jih je dodal 16. George je bil razpoložen s 36 točkami, medtem ko je prvi zezdnik OKC-ja Russell Westbrook iz igre metal 4/22 in končal z vsega devetimi točkami. To se je zgodilo le enkrat v tej sezoni. 

Dallas je tako pred domačimi gledalci zopet slavil, v American Airlines Centru pa so varovanci Ricka Carlisleja izgubili le tri tekme, največja težava pa so igre v gosteh, kamor se telički selijo že danes, saj bodo ob 2:00 po našem času in z neposrednim prenosom na SK1 igrali “povratni” obračun proti Oklahomi.