Brez LeBrona 1-5: Potrebujemo strast in borbenost

Liga NBA 7. Jan 201911:32 > 11:32
Harry How GettyImages

Od trenutka, ko se je poškodoval LeBron James, imajo Los Angeles Lakers izkupiček 1-5, zato ni nič čudnega, da želi trener Luke Walton na parketu gledati boljše partije svojih mladih igralcev.

“Poskušajo, vendar so še mladi,” je dejal Luke Walton, ko je ocenjeval predstave 21-letnih Lonza Balla, Brandona Ingrama in njunih soigralcev: “Potrebujemo več strasti, več borbenosti. Ne gre se za točke, gre za metanje za nikograšnje žoge, do glasne komunikacije, borbe za skoke.”

Los Angeles Lakers so v noči na ponedeljek prepričljivo izgubili proti Minnesoti (108:86). “Brandon je imel nekaj sijajnih skokov, po katerih bi lahko šli v protinapad, tako mora biti ves čas. Tda ne gre samo za njiju dva, dokler ne bomo popolni, moramo igrati z več žara in strasti. Težko je zmagovati tudi v polni postavi, zato sedaj potrebujemo še dvakrat večji trud.”

Ob porazu proti vlokvom je Ball drugič v sezoni srečanje sklenil brez točke. “Primanjkuje nam veliko strelcev in moram prevzeti to odgovornost, česar tokrat nisem naredil,” je bil samokritičen Ball, medtem ko je Ingram dodal, da je frustriran zaradi svoje predstave (13 točk, 5-16 iz igre).

Lakersi sedaj gostujejo pri Dallasu Luke Dončića.