Nova epska predstava Dončiča za zmago nad Phoenixom

Liga NBA 10. Jan 20195:14 > 5:19
Christian Petersen/Getty Images

Dallas Mavericksi so po treh zaporednih porazih, tokrat pred domačimi gledalci na krilih Luke Dončiča, ki je dosegel 30 točk premagali Phoenix Sunse s 104:94.

Dallas je po treh zaporednih porazih, danes pred domačimi gledalci vendarle prekinil serijo treh zaporednih porazov. Tudi tokrat so do zmage prišli pred svojimi gledalci, kjer beležijo večino zmag in se počutijo odlično. Trenutno so druga najboljša ekipa na zahodu po številu zmag v svoji dvorani.

Mavericksom je tokrat nasproti stala ekipa Phoenixa našega Igorja Kokoškova. Oba obračuna letos so Sonca dobila, danes pa je predvsem naš Luka Dončič poskrbel, da je Dallas prekinil serijo slabih rezultatov proti tej ekipi.

Prvi polčas ni ponudil nič posebnega, Phoenix pa ga je celo dobil s 50:46, pri teličkih je bil edini razpoložen Luka, ki je dosegel 16 točk. Odločilna na tekmi pa je bila tretja četrtina, ko je Dallas zelo hitro prišel do vodstva in le tega do konca še povečal. Pred zadnjim delom tekme so imeli 9 točk prednosti, kar se je izkazalo za dovolj veliko prednost. Domači so na koncu slavili s 104:94.

Dončić je v 36. minutah igre dosegel 30 točk (8/14 iz igre, 4/9 za tri, prosti meti 10/16) ter k temu dodal še 6 skokov, 5 podaj in 3 ukradene žoge.