Ayton: Dončić je pošast; Kokoškov: Izboljšal je obrambo

Liga NBA 10. Jan 20199:59 > 10:00
Christian Petersen, Getty Images Sport

Center Phoenixa in prvi izbor na naboru letošnje sezone v Ligi NBA DeAndre Ayton je navdušen nad igrami slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića.

Dončić je v noči na petek znova čaral in ob zmagi Dallasa proti Phoenixu s 104:94 dosegel 30 točk ter dodal še šest skokov in pet podaj.

Gledam vse njegove tekme. Luka je pošast. Ko ga gledam, si mislim: “Hudiča, ni možnosti da je novinec.” Luka je bil že pred to sezono profesionalec in se dobro znajde v težkih situacijah. Zelo se spoštujeva,” je po tekmi povedal DeAndre Ayton.

Tekma je bila posebna tudi zaradi Dončićevega srečanja z nekdanjim selektorjem Slovenije Igorjem Kokoškovim, ki je z Dončićem in Slovenijo na evropskem prvenstvu 2017 osvojil naslov.

Zelo je raznovrsten in nesebičen. Je igralec, ki kreira za druge, sočasno pa je tudi odličen strelec. Mislim, da je vse boljši tudi v obrambi,” pravi Kokoškov.

Nad Lukovo predstavo je bil navdušen tudi njegov soigralec DeAndre Jordan, ki je pohvalil nekaj atraktivnih potez 19-letnika na zadnji tekmi.

Luka ves čas dela nore stvar, zato nisem niti malo presenečen nad njegovimi potezami,” razlaga Jordan.

Dallas je po petkovi zmagi pri 19 zmagah in 22 porazih.