(Video) Ob 20:00 samo na SK1: Grška zver vs. The Don!

Liga NBA 21. Jan 20199:52 > 10:01
Getty Images/Matthew Stockman

Dan Martina Luthra Kinga bo v ligi NBA zaznamoval tudi Luka Dončić, ki nocoj z Dallasom gostuje pri Milwaukeeju. Obračun od 20:00 naprej spremljajte v živo na SK 1!

Getty Images

Čeprav je bil Luka Dončić na zadnji tekmi Dallasa prvič izključen v ligi NBA, ni dvoma, da bo že nocoj znova prva violina Dallasa. Telički brez razpoloženega Dončića pač niso kos tekmecem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. 19-letni vzhajajoči zvezdnik svetovne košarke v povprečju dosega 20 točk, 6,7 skoka in 5,1 podaje na srečanje. Številke primerljive z največjimi zvezdniki lige, med katere, upravičeno, štejemo tudi prvo ime Milwaukeeja, Giannisa Antetokounmpa. Grška zver za Buckse beleži 26,4 točke, 12,5 skoka in 6 podaj na srečanje.

Milwaukee tudi ali predvsem po zaslugi Antetokounmpa vodi na Vzhodu z izkupičkom 33-12, Dallas je na drugi strani na Zahodu v tem trenutku daleč od končnice 20-25. Teksačane “po glavi tepe” prevsem slab izkupiček v gosteh, saj so na 23 gostovanjih zbrali vsega štiri zmage.

Trener Dallasa Rick Carlisle vnovič ne bo računal na nezadovoljnega Dennisa Smitha Jr., vprašljiv pa je nastop DeAndreja Jordana, ki si je na treningu lažje zvil gleženj.

Med napetim pričakovanjem na večerni spektakel, ne pozabite, da je nocoj zadnji dan glasovanja za tekmo vseh zvezd. Dončić je bil ob zadnji objavi glasov na Zahodu samo za LeBronom Jamesom, na Vzhodu pa je največ glasov dobil ravno Antetokounmpo.

Takole pa izgleda, ko se Giannis razjezi!