Young se primerja z Dončićem: "Zagotovo bom boljši"

Liga NBA 29. Jan 20192:10 > 2:20
Streeter Lecka/Getty Images

Trae Young ob Luki Dončiću dokazuje, da je bil boljša izbira od DeAndreja Aytona in Marvina Bagleyja, ki sta bila na Draftu izbrana prva s strani Phoenixa in Sacramenta. Še naprej pa se postavlja vprašanje, ali bi bilo bolje za Atlanta Hawks, da bi vzeli Luko Dončića namesto Traeja Younga.

V svoji premierni sezoni je Trae Young med najboljšimi novinci, bivši študent Oklahome za zdaj beleži 16,2 točki in 7,3 asistence v povprečju na tekmo.

Luka ima resnično dobro leto. Kar pa se tiče mene, poskušam se osredotočati na sebe in svojo ekipo. Vem, da je lahko reči, a res se posvečam temu, da vsak dan trdo delam za svoje soigralce. Na koncu mislim, da je vse izpadlo dobro za obe ekipi, tako to jaz vidim. Luki gre dobro, a tudi sam čutim, da dobro delam,” je povedal Trae Young, ki je bil peta izbira na Draftu po medsebojnem tradu pickov Mavericksov in Hawksov.

Trae dodaja, da se bo v petih do desetih letih videlo, kdo je boljši, on ali Dončić.

“Za mene to ni vprašanje. Jaz bom boljši. To je moja narava, brez razmišljanja pravim – jaz bom boljši,” je prepričan 20-letni košarkar Atlante.