Jokić: Trener in soigralci mi zaupajo, sem samozavesten

Liga NBA 31. Jan 20198:45 > 8:47
Getty Images/Matthew Stockman

Center Denverja Nikola Jokić je bil po zmagi proti New Orleansu (105:99) navdušen nad igro svoje ekipe v drugel polčasu, ko so Nuggetsi prišli do preobrata.

Nikola Jokić je tekmo končal z 20 točkami (met iz igre 9/16), 13 skoki in 10 podajami.

“Morali smo zaigrati povsem resno. Res je, da so oni pogrešali kar nekaj igralcev, a igrali so čvrsto in bili pripravljeni igrati na meji svojih sposobnosti. V prvem polčasu nismo bili dobri, nato pa smo začeli igrati prepoznavno košarko,” je po tekmi razlagal 23-letni center.

Srbski košarkar je v zadnji minuti z dvema krasnima prodoroma odločil tekmo, vselej pa iz igre vrgel Jahlila Okaforja.

Trener in soigralci mi zaupajo. Videli ste, da so mi trikrat prepustili žogo… Ko je tako, vedno dam od sebe še več. Ne želim jih razočarati. Sem samozavesten. Tudi tokrat sem bil, čeprav sem pred odločilnima košema zgrešil nekaj metov. Počutim se odlično. Nisem posebej razmišljal o zadnjih napadih. To se je zgodilo samo od sebe. Akcija je bila načrtovana zame, a nikoli ne vem, če bom šel na koš, ali skušal podati. Zaupal sem vase, zagotovo tudi zato, ker me je Garry Harris ves čas iskal s podajo,” dodaja Jokić.

Nuggetsi so tekmo prepričljivo dobili skok, kar jasno kaže na odlično igro v obrambi.

Ekipe, ki so na vrhu lestvic, to počnejo dobro. To se lepo vidi pri Oklahomi, kjer imajo igralci dolge roke, s katerimi vselej zaprejo poti do koša. Obramba je eden izmed načinov, kako s trudom priti do zmage,” meni Jokić.

Denver je v New Orleansu sicer prišel do 13. zmage v gosteh.

Dobro igramo tako doma kot v gosteh. Vedno smo osredotočeni, zato ni velike razlike, kje igramo. Vsaka zmaga je pomembna,” je zaključil srbski reprezentant.