Dončić ostal tudi brez mesta med rezervami

Liga NBA 1. Feb 20198:52 > 8:53
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Trenerji Luke Dončića niso izbrali med rezerviste za 68. tekmo All Star lige NBA v Charlottu 17. februarja. Zvezdnik Dallasa bo tako nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd in na spretnostnem poligonu v dneh pred glavno tekmo.

Trenerji so rezerviste na All Star tekmi izbirali po naslednjem ključu: 15 glavnih trenerjev na Zahodu je glasovalo za sedem rezervistov na Zahodu, 15 trenerjev iz vzhodne konference pa za sedem rezervistov na Vzhodu, ob tem pa niso smeli glasovati za igralca iz svoje ekipe.

Na Zahodu so največ glasov dobili Russell Westbrook (Oklahoma City), Anthony Davis (New Orleans), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Klay Thompson (Golden State), LaMarcus Aldridge (San Antonio) in Karl Anthony Towns (Minnesota), na Vzhodu pa Bradley Beal (Washington), Blake Griffin (Detroit), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), Victor Oladipo (Indiana), Ben Simmons (Philadelphia) in Nikola Vučević (Orlando).

Čeprav je Luka Dončić s strani navijačev dobil tretje največje število glasov, je ostal brez nastopa na glavni tekmi zvezd lige NBA. Bo pa vzhajajoči zvezdnik Dallasa kljub temu del All Star vikenda v Charlottu, saj bo nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd v petek in na spretnostnem poligonu v soboto.

Naj še spomnimo, kdo je pristal v prvi peterki. Za Zahod bodo igrali LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Golden State), Paul George (Oklahoma City), James Harden (Houston) in Stephen Curry (Golden State). Za Vzhod bodo poleg Giannisa Antetokounmpa (Milwaukee) igrali še Kawhi Leonard (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston) in Kemba Walker (Charlotte).

Kapetana obeh koneferenc (James in Antetokounmpo) bosta začetni peterki in rezerviste določila 7. feberuarja.