James: Najtežji del kariere je končno za menoj

Liga NBA 1. Feb 20199:09 > 9:19
Harry How, Getty Images Sport

Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James se je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe v noči na petek vrnil na parket in Los Angeles Lakerse popeljal do težke zmage na mestnem derbiju proti Clippersom (123:120).

Kralj, ki je zaradi poškodbe dimelj, ki jo je staknil lanskega decembra na obračunu proti Golden Statu, izpustil kar 17 tekem, je proti mestnemu rivalu odigral 40 minut in v tem času ostal le za las prekratek za tronega dvojčka – 24 točk, 14 skokov, devet podaj. Lakersi so imeli ob začetku zadnje četrtine ugodnih 14 točk prednosti, vendar prednost uspeli zaustaviti, da je obračun v podaljške popeljal Tobias Harris.

“Obstali smo, ko ne bi smeli. No, v nadaljevanju so vsi pokazali svojo veličino, sploh Lance Stephenson, ki je v igro prišel iz klopi. Vsak večer zablesti drug košarkar naše ekipe, kar je odlično. Zahvaljujoč temu počasi dobivamo na globini. Stephenson je pokazal, da je pripravljen na izziv, mi ostali pa so mu poskušali pomagati pri temu,” je dejal LeBron in dodal: “Nisem še povsem okreval. Recimo, da sem na dobri poti k temu, na nekih 80 odstotkih. Na srečo čutim, da je najtežji del v moji karieri končno za menoj.”