Boban Marjanović bo po menjavi igral za Sixerse!

Liga NBA 6. Feb 20198:19 > 8:20
Sean M. Haffey/Getty Images

Dobro obveščeni novinarji iz Lige NBA so razkrili, da bo Boban Marjanović do konca prestopnega roka zamenjal klub in se preselil v Philadelphio.

O menjavi je prvi poročal Adrian Wojnarowski, ki je razkril, da se bo v Philadelphio kot glavna zvezda sicer preselil Tobias Harris, z njim pa prihajata še Bobiin Mike Scott.

Clippersi bodo z menjavo dobili Landryja ShametaWilsona ChandlerjaMika Muscalo, nabor iz prvega kroga za leto 2020 in nezaščiteni nabor iz prvega kroga za leto 2021 ter še dva nabora drugega kroga za leto 2021 in 2023.

Za srbskega centra bo to četrta ekipa v Ligi NBA. Pred tem je igral še za San Antonio, Detroit in LA Clipperse. Harris, Marjanovićev dober prijatelj, je bil v tej sezoni sicer najboljši igralec Clippersov. V povprečju je na tekmo dosegal po 20,7 točke, 7,9 skoka in 2,7 podaje.

Kljub dejstvu, da so Clippersi trenutno na osmem mestu in so prijetno presenečenje sezone, so se v franšizi odločili, da bodo gradili za prihodnost. Sixersi so z omenjeno menjavo naredili še korak bližje temu, da že letos napadejo najvišja mesta tudi v končnici.