Lebron pričakuje miren zaključek prestopnega roka

Liga NBA 7. Feb 201918:48 > 19:00
Patrick Smith/Getty Images

Na zadnji dan, ko klubi v Ligi NBA lahko menjavajo igralce, je čez lužo pogosto zelo vroče. Košarkarska javnost je pričakovala, da bodo zelo dejavni predvsem LA Lakersi, ki lovijo Anthonyja Davisa, a je na tej relaciji zaenkrat zelo mirno. Oglasil se je tudi prvi zvezdnik Lakersov LeBron James.

Lakersi se sicer mudijo v Bostonu, kjer jih čaka kultni derbi s Celticsi, še pred obračunom pa se veliko govori o možnih potezah na zadnji dan prestopnega roka. Los Angeles že dolgo lovi Anthonyja Davisa, dobro obveščeni novinarji iz ZDA pa trdijo, da posel danes ne bo izpeljan. Na vprašanja o Davisu je v Bostonu odgovarjal tudi LeBron James, ki pričakuje miren zadnji dan prestopnega roka.

Ta dan je vselej zelo hektičen. Vsako leto ga spremljajo tudi številne govorice in zgodbice. Igralcem, ki so vpleteni v vse skupaj, je zagotovo zelo težko, a vseeno moraš biti v Ligi NBA na parketu vedno dati od sebe 110-odstotkov,” razlaga James.

V zadnjih dneh so na njegov račun letele tudi številne šale o tem, da prav on zahteva določene zamenjave pri Lakersih, saj si želi boljših soigralcev, s katerimi bi lahko osvojil še zadnji naslov pred koncem kariere.

V tej ligi sem že osvojil vse. Obožujem NBA in obožujem to, da sem skoraj vsak večer na parketu in se borim za zmago. Veseli me tudi to, da sem v ekipi, ki se bori za naslov. Ničesar več ne lovim, a še vedno ne čutim, da prihaja trenutek, ko se bom moral posloviti,” slikovito opisuje James, ki ni želel odkrito govoriti o Davisu in o možnostih za njegov prihod v mesto angelov.