George in Westbrook močnejša od Hardna in Houstona

Liga NBA 10. Feb 20195:08 > 5:11
Harry How, Getty Images Sport

V zelo zanimivi tekmi na derbiju noči je Oklahoma prišla do zmage nad Houstonom. Na derbiju treh All-star igralcev sta se na koncu zmage s 117:112 veselila Russell Westbrook in Paul George.

V Teksasu so gledalcu videli derbi in hkrati zanimiv triler z velikim preobratom Oklahome in končno zmago s 117:112. Houston je pred domačimi gledalci zapravil prednost celo +26 in na koncu ostal brez zmage.

Prva četrtina je bila dokaj izenačena, v nadaljevanju prvega polčasa pa so na sceno stopili domači in njihov prvi zvzednik James Harden. Drugo četrtino je Houston dobil z 42:23 in v tem obdobju vodil tudi že za +26.

V drugem polčasu se je Oklahoma le uspela prebuditi in v samo 12. minutah tudi izničiti vso prednost domačih. V zaključku tekme sta se ekipi večino časa izmenjavali v vodstvo, tekmo pa so odločili prosti meti, kjer so bili gostje v zaključku nezgrešljivi in so po seriji 5:0, na oncu tudi prišli do zmage.

Junak tekme je bil Paul George, ki je dosegel 45 točk in k temu dodal še 11 skokov. Skupaj z Russllom Westbrookom sta dosegla kar 66 točk.

Slednji je spet zabeležil trojnega dvojčka, že svojega devetega zapored. Tokrat se je ustavil pri 21 točkah, 12 skokih in 11 podajah.

Pri Houstonu je spet blestel James Harden, kar pa na koncu ni bilo dovolj za zmago Houstona. “Brada” je tokrat še na 29. zaporedni tekmi presegla mejo 30. točk. Danes se je ustavil pri številki 42.

V senci tega dvoboja lahko izpostavimo presenetljiv domači poraz Milwaukeeja, ki je igral brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa in izgubil proti Orlandu s 103:83.

Do zmage v gosteh s 123:112 so prišli tudi Los Angeles Clippersi, ki so v TD Gardnu premagali Boston.