Kakšen večer! Leonard za zmago, Westbrook za zgodovino

Liga NBA 12. Feb 20194:11 > 4:11
Getty Images Sport, Rob Carr

Najboljši igralec Toronto Raptorsov Kawhi Leonard je v tekmi proti Brooklynu slabih pet sekund do konca dosegel koš od table za zmago s 127:125. Russell Westbrook pa je v dresu Oklahome ob zmagi proti Portlandu zabeležil še 10. zaporedni trojni dvojček, s čimer je prehitel Wilta Chamberlaina.

Toronto ima v tej sezoni eno najboljših ekip v ligi NBA, ki ji poveljuje odlični Kawhi Leonard, ki je tudi tokrat Raptorsom prinesel zmago z odločilnim metov, do katerega pa sploh ne bi smelo priti, saj je edina kanadska ekipa manj kot tri minute pred koncem tekme proti Brooklynu vodila za osem točk.

Takrat je Allen Crabbe zadel dve zaporedni trojki, eno je dodal tudi D’Angello Russell in Netsi so na ta način izenačili rezultat na 125:125. Netsi so izenačili svoj rekord sezone, saj so iz 41 poskusov zadeli 20 trojk, a tudi to ni bilo dovolj za preprečitev 42. zmage v sezoni Toronta. Brooklyn ima 29 zmag in prav toliko porazov. 

 V zahodnokonfernečnem derbiju med tretjeuvršeno Oklahomo in četrtouvršenim Portlandom sta Russell Westbrook in Paul George zrežirala novo impresivno zmago, potem ko sta na tekmi oba zabeležila trojni dvojček, Georgu je to uspelo z neverjetnimi 47 točkami za končno zmago s 120:111.

Westbrook je v enosmerni tekmi, v kateri se je Portland pred začetkom zadnje četrtine vseeno približal na pet točk zaostanka, uspel doseči še desti zaporedni trojni dvojček, s katerim je prehitel Wilta Chamberlaina, ki jih je dosegel na devetih zaporednih tekmah. Dosegel je 21 točk, 14 skokov in 10 asistenc.

Pri Portlandu, ki bo v naslednjih devetih tekmah kar osemkrat igral v gosteh, je bil edini razpoloženi igralec Damian Lillard z 31 točkami.

Ostali rezultati:

Denver Nuggets – Miami Heat 103:85 (Goran Dragić ni zaigral)

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 107:104 (17. zaporedni poraz Knicksov)

Detroit Pistons – Washington Wizards 121:112

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 99:90 (šesta zaporedna zmaga Indiane)

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 99:112

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 130:120