Lakersi v krizi komaj čakajo premor

Liga NBA 13. Feb 20194:11 > 4:26
Harry How/Getty Images

Košarkarji moštva Atlanta Hawks so v jutranjim urah premagali jezernike iz Los Angelesa navzlic temu, da je LeBron James tekmo končal s trojnim dvojčkom. Odkar se je James vrnil po poškodbi, je njegova ekipa dobila dve tekmi, tri pa izgubila.

Atlanta je z impresivno zmago proti moštvu Los Angeles Lakers s 117:113 prekinila niz treh zaporednih porazov, ki so jim jih v zadnjem tednu zadali Toronto, Charlotte in Orlando. Kljub zmagi pa je moštvo iše vedno precej izven mest za boj za končnico z le 19 zmagami v sezoni. 

Lakersi so s porazom padli pod 50-odstotno uspešnost in imajo 28 zmag in 29 porazov, kar pomeni, da po premoru zaradi All Stars vikenda ne bodo imeli več prostora za napake, trenutno pa imajo tri poraze več od Sacramenta na osmem mestu, ki še vodi v končnico. 

V Atlanti smo videli zelo izenačen obračun, v katerem sta se moštvi redno menjavali v vodstvu, Atlanta pa je na začetku zadnje četrtine povedla za sedem točk in prednost uspela obdržati do konca tekme. 

Trae Young, največja nevarnost Luke Dončića v glasovanju za novinca leta, je bil najboljši posameznik svojega moštva z 22 točkami, šestimi skoki in 14 asistencami, 22 točk je dosegel tudi John Collins

Lakersom ni pomagal niti trojni dvojček LeBrona Jamesa, ki je dosegel 28 točk, 11 skokov in 16 asistenc.