"Citirajte me točno tako: Luka podaja kot LeBron!"

Liga NBA 14. Feb 201912:19 > 12:28
Harry How/Getty Images

Legendarni košarkar moštva Miami Heat Dwyane Wade je po tekmi proti Dallasu pohvalil Luko Dončića, predvsem pa ga je navdušil pregled igre slovenske košarkarske senzacije.

Košarkarska javnost je enotna: Luka Dončić je najboljši igralec svoje generacije, ki je lani poleti prišla v ligo NBA. Mnogi so mnenja, da bi že v prvi sezoni moral zaigrati na tekmi zvezd v Charlottu, legendarni Dwyane Wade pa je postal še en v vrsti vrhunskih košarkarjev, ki je Dončiću delil pohvale.

“Citirajte me tako kot bom povedal, Luka ima podaje kot LeBron James, saj lahko točno najde strelca v kotu, ko ga nasprotniki v obrambi napadajo. Ni veliko fantov, ki lahko to počnejo in Luka to dela fantastično,” je dejal Wade po zmagi Miamija proti Dallasu.

Sarah Stier/Getty Images

V tekmi proti Dallasu je Wade dosegel 22 točk in če kdo ve, kako dober podajalec je James, to ve njegov nekdanji soigralec, ki je bil pogosto prejemnik njegovih bliskovitih podaj, skupaj pa sta osvojila dva prstana prvakov lige NBA.

Dončić je proti Miamiju dosegel 18 točk, 12 skokov in 9 asistenc, konec tedna pa bo nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd in v spretnostnem poligonu.

Celoten All Stars vikend si boste lahko ogledali v neposrednih prenosih na Sportklubu 1!

Sportklub Slovenija