Abdul-Jabbar meni, da je James večji kot "GOAT"

Liga NBA 15. Feb 201913:12 > 13:18
Getty Images/Allen Berezovsky

Nekdanji zvezdnik Lige NBA Kareem Abdul-Jabbar se je priključil večni debati o tem, kdo je najboljši košarkar vseh časov.

LeBron James si je pred dobrim mesecem praktično sam prilepil etiketo najboljšega vseh časov. To je storil v intervjuju na ESPN, kjer je dejal, da ga je naslov s Clevelandom po zaostanku z 1:3 v seriji, izklesal v najboljšega igralca vseh časov.

Malo sem razočaran, ko LeBrona poslušam, kako se igra to namišljeno igro, ki je podobna vprašanju, katera supermoč je boljša – da letiš, ali da si neviden? Vprašanje o tem, kdo je najboljši vseh časov, slišim nekajkrat na teden, moj odgovor pa je vedno enak. Igra se je tekom let tako spremenila, da je igralce iz različnih obdobij nemogoče primerjati. LeBron, oprosti, ampak ti nisi GOAT. GOAT je mit. Vprašanje, kdo je najboljši vseh časov, je podobno vprašanju, kako dolk je rog na samorogu,” zanimivo razmišlja Jabbar in dodaja:

James je junak svoje generacije in je na prvem mestu lestvice priljubljenosti današnje mladine. To si je vsekakor zaslužil, zato je večji od debat o tem, kdo je največji vseh časov.