Dončič izgubil na tekmi mladih zvezd in bil v ozadju

Liga NBA 16. Feb 20198:57 > 9:13
Twitter

V noči na soboto se je začel All-star vikend v Atlanti. Prvi dan je bil rezerviran za tekmo vzhajajočih zvezd lige NBA, kjer je bil prisoten tudi Luka Dončič. Ekipa ZDA je na obračunu s 161:144 premagala ekipo Sveta. Luka Dončič tokrat ni bil v ospredju, saj je dosegel samo 13 točk.

Ekipa ameriških mladcev je bilo skozi celotno srečanje v prednosti in na koncu po zaslugi odlične zadnje četrtine slavila s 161:144.

To je bila bolj kot ne tekma za gledalce kar se je videlo tudi na parketu. Največ je bilo seveda trojk in zabijanj, malo pa predvsem obrambe o čemer govori tudi končni rezultatl.

Luka Dončič tokrat presenetljivo ni bil v ospredju na sami tekmi, saj je večer sklenil s samo 13 točkami, 9 podajami in 5 skoki. Slovenec je še najbolj navdušil s podajama alley-oop za zabijanja DeAndreja Aytona inLaurija Markkanena. Na njegovo nesrečo mu tokrat met iz igre ni šel od rok, za tri točke je metal le 3/9, vseeno pa je zadel svojo značilno trojko po koraku nazaj.

MVP obračuna je postal Igralec Los Angeles Lakersov Kyle Kuzma s 35 točkami. Jayson Tatum (Boston) je dodal še 30 točk za zmagovito zasedbo.

Pri zasedbi Sveta je bil najboljši strelec Ben Simmons (Philadelphia) z 28 točkami, sledil je Lauri Markkanen, (Chicago) ki je prispeval 21 točk.

V noči na nedeljo Dončiča še tekmovanje na spretnostnem poligonu, kjer morajo igralci v čim krajšem času prikazani veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš, ter v metanju trojk in zabijanju. Tekmeci Dončića bodo Mike Conley, Trae Young, De’Aaron Fox, Jayson Tatum, Nikola Jokić, Kyle Kuzma in Nikola Vučević.