Dončić in Dallas tudi uradno brez končnice

Liga NBA 21. Mar 20199:32 > 9:46
Getty Images

Košarkarji Dallasa so v noči iz srede na četrtek spet izgubili tekmo v severnoameriški ligi NBA in se tako tudi uradno poslovili od končnice. Moštvo iz Teksasa je tokrat s 126:118 izgubilo proti Portlandu, Luka Dončić pa je prispeval 24 točk in bil najboljši strelec med varovanci Ricka Carlisleja.

 Tisto, kar se je napovedovalo v zadnjih tednih, je zdaj tudi uradno: Dallas tudi v tej sezoni ne bo igral v končnici, potem ko so si košarkarji iz Teksasa v noči iz srede na četrtek zaprli še zadnja vrata, ki peljejo v spomladanski del lige NBA.

Tokrat so varovanci Ricka Carlisleja izgubili proti Portlandu, ki je na zahodu v odličnem položaju, da se bori tudi za prednost domačega igrišča v končnici, a jih do konca rednega dela sezone čaka še nekaj težkih tekem, od 11 preostalih kar šest v gosteh.

Dallas je na drugi strani v zadnjih 16 tekmah uspel zmagati le dvakrat, kar pomeni le, da so več kot očitno od All Stars vikenda z mislimi že pri naslednji sezoni, še prej pa pri izboru novincev, ki bo potekal julija v Brooklynu.

Luka Dončić je tekmo končal s 24 točkami, petimi skoki in šestimi asistencami, 21 točk je dodal Justin Jackson. Pri zmagovalcih je spet blestel Damian Lillard s 33 točkami, 10 jih je dosegel Seth Curry.