SK1 V ŽIVO: Slovenski spektakel ali Dončić vs Dragić

Liga NBA 21. Mar 201910:02 > 10:06
Sportklub Slovenija

Na prvem programu Sportkluba vam naslednji teden v noči iz četrtka na petek (29. 3. 2019) v živo ponujamo edinstven NBA spektakel, ko se bosta v American Airlines Areni v Miamiju pred več kot 1.500 slovenskimi navijači prvič med seboj pomerila Luka Dončić in Goran Dragić!

Ekipi Miamija in Dallasa sta se v letošnji sezoni že srečali, a takrat v moštvu iz Floride ni bilo Gorana Dragića, ki je še vedno okreval po poškodbi in operaciji kolena, tokrat pa je vse pripravljeno na vrhunski spektakel in prvi dvoboj iz oči v oči med slovenskima superzvezdnikoma, ki bosta na igrišču skupaj stala prvič po osvojitvi zlate medalje na EP 2017. Tekmo bo za vas spremljal dolgoletni NBA komentator Luka Štucin.

Vihar po imenu Luka Dončić je v tej sezoni prevetril ligo NBA in še bolj utrdil ugotovitev, da imajo evropski košararji tudi nkraj luže lahko veliko vlogo. Dončić je sezono začel v povsem drugačni ekipi, kot jo bo končal, edina stalnica pri ekipi iz Teksasa pa je bil v tej sezoni samo slovenski mladenič, ki je hitro postal tudi eden izmed največjih zvezdnikov lige NBA. Pred rokom za menjave košarkarjev je Dallas odšel na delo in mu odvzel vse preostale člane prve peterke in jih zamenjal, a je Mark Cuban zagotovo gledal v prihodnost, saj bo Dallas poleti imel prostor za igralca z maksimalno pogodbo, obenem pa se lahko nadejajo tudi enega izmed prvih petih izborov na prihajajočem naboru novincev. Luka v tej sezoni dosega 21,1 točke, 7,5 skoka in 5,8 asistence na tekmo, Dallas pa v končnici spet ne bo zaigral.

Miami je še vedno v hudem boju za vstop v končnico v vzhodni konferenci, kjer varovancem Erika Spoelstre za vrat dihata Orlando in Charlotte, je pa res, da se je Miami v zadnjih dveh tednih močno približal tudi Brooklynu na sedmem in Detroitu na šestem mestu. Na zadnjih desetih tekmah je moštvo iz Floride zabeležilo kar osem zmag, do konca rednega dela sezone pa jih čaka še 11 tekem, od tega le ena proti rivalom iz zahoda – Dallas. Goran Dragić je večji del sezone (prvič v karieri) presedel zaradi poškodbe kolena, ki je zahtevala operativni poseg, takoj po vrnitvi pa je imel težave tudi z mečno mišico. Dragić v igro prihaja iz klopi ob boku z Dwyanom Wadom in Hassanom Whitesidom, kar drugi enoti Miamija daje izjemno moč. Takoj, ko se je Dragić vrnil v ekipo je napredek neverjeten, Gogi pa v povprečju v tej sezoni dosega 15,2 točke, 2,8 skoka in 4,2 asistence na tekmo.