Dončićev trojni dvojček (spet) premalo za zmago Dallasa

Liga NBA 27. Mar 20194:26 > 4:29
Sarah Stier/Getty Images

Košarkarji Dallasa so pred domačimi gledalci klonili proti mladi ekipi iz Sacramenta, ki je proti odličnemu Luki Dončiću prišel do svoje 37. zmage v sezoni. Mavsi so zabeležili svoj 45 poraz in ostajajo pri 29 zmagah.

Košarkarji Sacramenta so na gostovanju pri Dallasu slavili s 125:121. Zaključek prve in začetek druge četrtine sta minila v znamenju gostov, a je Dallas z odličnim Luko Dončićem uspel do konca prvega polčasa ujeti nasportnike in preiti v vodstvo.   

Mavsi niso uspeli pobegniti svojim nasprotnikom in ekipi sta se pogosto izmenjali v vodstvu, potem pa se je zdelo, da je Dallas prevzel kontrolo nad tekmo, a se je ob koncu obračuna Sacramento spet prebudil, ujel Dallas in na koncu iz Teksasa pobegnil z zmago. 

Kingse je vodil D’Aaron Fox s 23 točkami, sledili so nekdanji košarkar Dallasa Harrison Barnes z 18 točkami in Buddy Hield, ki jih je dodal 17. 

Na drugi strani je Luka Dončić zabeležil svoj sedmi trojni dvojček v sezoni – 28 točk, 12 skokov in 12 asistenc. Dončić se je tako izenačil z legendarnim Magicom Johnsonom, zdaj sta oba na tretjem mestu zgodovine lige NBA po doseženih trojnih dvojčkih v svoji prvi sezoni med elito. Dwight Powell je prispeval 23 točk in 13 skokov.