Dončić: Young novinec leta? Ne zanima me ta polemika!

Liga NBA 27. Mar 20199:39 > 9:42
Patrick Smith Getty Images Sport

Slovenski čudežni deček Luka Dončić pravi, da se najraje izogne pogovorom okoli tega, kdo si je v svoji prvi sezoni najbolj zaslužil naziv novinca leta - on ali Trae Young?

Bolj kot se redni del sezone bliža koncu, bolj glasni so pogovori koli individualnih nagrad, ki jih košarkarji prejmejo tekom končnice lige NBA. Vedno glasnejše so tudi debate okoli novinca leta in dvoboja med Luko Dončićem in Traem Youngom, slednji v zadnjem obdobju dobiva vedno večjo podporo tudi s strani košarkarjev v ligi. 

Donovan Mitchell, Kyle Kuzma in Blake Griffin so med drugimi javno razglasili, da bi ameriški organizator igre moral postati novinec leta, Dončića pa ta situacija ne zanima: “Zavedam se, kaj se dogaja, a čim mi takšne stvari ‘skočijo’ iz Twitterja jih ugasnem. Biti novinec leta je pomembno, a obstajajo številne druge stvari, ki jih je treba narediti. Sezona v ligi NBA je dolga, veliko bo še govora o tem, jaz pa nisem zainteresiran za te polemike,” je zrelo dejal 20-letni Dončić. 

Dončić v tem trenutku dosega 21 točk, 7.6 skoka in 5.8 asistence v povprečju na tekmo, Young pa 18.7 točke, 7.9 asistence in 3.6 skoka.