Hardaway: Igralci ob polčasu bulijo v telefone

Liga NBA 28. Mar 201913:34 > 13:35
Andy Lyons, Getty Images

Nekdanji zvezdnik lige NBA Tim Hardaway pravi, da se košarkarji dandanes težko pripravijo na tekmo rednega dela sezone, saj je okoli njih preveč motečih dejavnikov.

“Preveč je motečih dejavnikov, predvsem družabna omrežja. Prvo, kar igralci naredijo ob polčasu je, da pogledajo telefon, sledijo družabnim omrežjem in berejo, kaj ljudje govorijo o njih. Ko je sestanka ob polčasu konec, spet gledajo telefone. Konec tekme, spet takoj na družabna omrežja. Konec pogovora po tekmi, spet isto, neprestano želijo vedeti, kaj si drugi mislijo o njih in to je velika sprememba v primerjavi z našimi časi,” je dejal nekdanji organizator igre Tim Hardaway, ki je štiri leta deloval kot pomočnik trenerja v Detroitu.

“Mnogi izmed njih ne znajo sprejeti konstruktivne kritike. Njihov soigralec ali trener jih poskuša usmeriti, oni pa se takoj branijo in dvignejo rame, češ, s kom se pogovarjaš. Takoj so se pripavljeni prepirati. Oni niso odrasli na tak način kot mi, bilo ji je lažje. Tisti, ki so imeli težje otroštvo pa imajo povsem drugačno psihološko pripravo in pristop k igri.”

Hardaway je bil 14. izbor na naboru novincev leta 1989, petkrat je zaigral na tekmi zvezd in bil v idealni peterki lige leta 1997, najboljša leta pa je prepil v Golden Statu in pri Miamiju.