Porzingis obtožen posilstva

Liga NBA 31. Mar 20198:19 > 8:36
Abbie Parr/Getty Images

Latvijski košarkar Kristaps Porzingis je obtožen posilstva. To naj bi se zgodilo februarja 2018, odvetnik košarkarja zanika obtožbe.

New York Post poroča, da je Kristaps Porzingis trenutno pod preiskavo, saj ga je neka ženska obtožila posilstva 7. februarja lansko leto. Policiji je dejala, da je čakala več kot leto dni, da spregovori, saj se je pogajala o znesku 68.000 dolarjev za svoj molk. Porzingisov odvetnik zanika te obtožbe in pravi, da je stopil v stik z oblastmi, še preden je ženska poskušala dobiti denar od košarkarja Dallas Mavericksov.

“Zavedamo se, da obstaja obtožba proti gospodu Porzingisu in zavražamo vse obtožbe. 20. 12. 2018 smo oblastem poslali uradni dopis, ker je ta oseba poskušala izsiliti denar. Že pred nekaj meseci smo prijavili stvar tudi NBA ligi, tako da tudi oni vedo, da je preiskava v teku. Ne moremo komentirati situacije, dokler traja uradna preiskava,” je povedal odvetnik Kristapsa Porzingisa, Roland Ripel.

Porzingis si je februarja 2018 poškodoval koleno, posilstvo naj bi se zgodilo samo nekaj ur po poškodbi. Ženska, ki Kristapsa obtožuje, trdi, da se je vse zgodilo v zgradbi, kjer je košarkar živel, in da je ona sprejela povabilo, da pride k njemu domov.

V NBA ligi, New York Knicksi in Dallas Mavericks, kamor je Porzingis letos prestopil, so potrdili, da so bili seznanjeni z obtožbo.

Sportklub Slovenija