Nowitzki: Dončić ne potrebuje mojih nasvetov

Liga NBA 4. Apr 201910:02 > 10:04
Tom Pennington/Getty Images

Legendarnega Dirka Nowitzkega so pred sezono vsi videli kot mentorja Luki Dončiću. Nemec je razkril, da za to ni bilo potrebe, saj je slovenski čudežni deček kljub svoji mladosti izredno zrel.

Nowitzki, ki je z Dallasom leta 2011 osvojil šampionski prstan, pri 40-ih najverjetneje igra svojo zadnjo sezono v karieri. V tej sezoni je moči združil z Dončićem, ki bo skoraj zagotovo prejel nagrado za novinca leta.

Luka je mlad fant z izredno veliko samozavesti, zato mu niti nisem mogel pomagati s kakšnimi nasveti. Že zdaj je zelo izkušen, v ključnih trenutkih pa se ne boji ničesar. Da sem sam prišel do njegovega nivoja, sem moral na začetku kariere trdo delati. Luka ima tudi neverjetno sposobnost, da lahko pozabi napako, ki se je pripetila pred 10 sekundami, in hitro naredi potezo, ki reši ekipo. Ta sposobnost se ponavadi razvije nekoliko kasneje kot pa pri njegovih letih,” meni Dirk Nowitzki in dodaja:

Ko pa govorimo o življenju izven igrišči…. O moj bog. Luka je še vedno otrok, ki je redko resen. A to velja tudi zame. Zelo rad se zabava, zato se ves čas šaliva o vsem mogočem. Je zelo zabaven fant in zares uživam v skupnih trenutkih.

Dirk v tej sezoni na tekmo dosega po 6,6 točke in 2,7 skoka, kar je veliko manj kot je povprečje njegove kariere.

Ne gledam na številke. V tej sezoni je statistika nepomembna. Decembra in januarja sem zaradi poškodbe igral slabo, nisem imel moči, težko sem prišel v dober ritem, kar se je opazilo na zgrešenih metih. Vloga rezervista je bila zame nova, sem pa zelo vesel, ker v zadnjih tednih nekoliko bolj spominjam nase,” zaključuje legendarni Nemec.