Se bo Rose vrnil tja, kjer ga imajo najraje?

Liga NBA 9. Apr 201917:59 > 18:02
Mike Ehrmann/Getty Images

Branilec Minnesote Derrick Rose bo po koncu sezone zapustil klub iz Minneapolisa, po besedah njegovega zastopnika pa bi se lahko Rose vrnil v ekipo, kjer je začel svojo NBA kariero.

30-letni organizator igre bo po koncu sezone postal prost igralec. Pri Minnesoti je po kalvariji s poškodbami končno našel tiste prave občutke in spet začel navduševati. Nekdanji prvi izbor na naboru Lige NBA bo zato zagotovo imel veliko snubcev.

Nobenega dvoma ni, da bo Derrick razmišljal tudi o povratku v Chicago. Rose čuti do tega mesta močno navezanost. Vse bo odvisno od tega, če bodo Bullsi zanj zainteresirani,” je povedal zastopnik izkušenega zvezdnika B.J. Armstrong.

Derrick Rose je rojen v Chicagu, Billsu pa so ga leta 2008 na naboru izbrali kot prvega. Dres legendarne franšize je nosil do leta 2016, ko se je po menjavi znašel pri New York Knicksih. Sezono 2017/18 je pričel v Clevelandu, ki ga je zapustil 10. februarja 2018, nato pa se preselil k Minnesoti.

Dobitnik dveh zlatih medalj na olimpijskih igrah z reprezentancio ZDA je v tej sezoni v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigral 51 tekem in v povprečju na tekmo beleži 18 točk, 2,7 skoka in 4,3 podaje. 

https://youtube.com/watch?v=tq4ZRorie9A