Dirk odigral zadnjo domačo tekmo, Luka 21+16+11

Liga NBA 10. Apr 20195:02 > 5:11
Dirk Nowitzki. Foto: Getty Images

V noči iz torka na sredo sta se od domačih navijačev poslovila dva velikana košarke. Potem, ko je to v Miamiju stroil Dwyane Wade, pa je pri Dallasu konec kariere tudi uradno naznanil Dirk Nowitzki. Ta je svojo zadnjo tekmo končal s 30 točkami.

Dirk Nowitzki je po zmagi Dallasa proti Phoenixu stopil na sredino igrišča v American Airlines Centru in z mikrofonom v roki tudi sam naznanil, da je bila to njegova zadnja domača tekma v karieri. Dallasu je Dirk prinesel naslov prvaka leta 2011, bil MVP lige in ostal zvest vseh 21 sezon v elitni druščini.

Nemec je bil od začetka večera glavna zvezda, že ob prihodu v dvorano, ga je na hodnikih pričakalo več sto zaposlenih pri Dallasu. Že na začetku tekme, pa je Dirk spomnil na stare dobre čase in dosegel uvodnih 10 točk moštva v prvih petih napadih tekme, ki jo je na koncu sklenil s 30 točkami, osmimi skoki in petimi zadetimi trojkami.

Kot v najboljših dneh pa je zaigral tudi Jamaal Crawford, ki je za Phoenix na tekmi dosegel kar 51 točk iz klopi. Crawford, ki je le dve leti mlajši od Nowitzkega, je postal najstarejši košarkar v zgodovini lige NBA, ki je dosegel 50 točk ali več in na prvem mestu prehitel Michaela Jordana.

Čast mlade generacije je uspešno branil Luka Dončić, ki je dosegel svoj osmi trojni dvojček v sezoni: 21 točk, 16 skokov in 11 asistenc. S tem dosežkom se je Luka izenačil z Magicom Johnsonom, ki je v svoji prvi sezoni v ligi NBA pravtako dosegel osem trojnih dvojčkov.