Carlisle: Dončić najboljši novinec po LeBronu

Liga NBA 12. Apr 201912:41 > 12:46
Getty Images

Luka Dončić je prvo sezono v Ligi NBA končal z osmimi trojnim dvojčkom, s čimer je med novinci zaostal le za Oscarjom Robertsonom in Benom Simmonsom. Njegov trener Rick Carlisle ga je postavil ob bok LeBrona Jamesa, Michaela Jordana in ostalih velikanov košarkarske igre.

Povezano

Čeprav Trae Young na krilih medijske mašinerije in nekaterih zagovornikov med ostalimi stanovskimi kolegi poskuša vse, da bi bitko za naziv najboljšega novinca leta naredil nekoliko bolj zanimivo, so si strokovnjaki, med njimi tudi naš komentator Luka Štucin, enotni: novinec leta je brez prave konkurence Luka Dončić. Ljubljančan je bil ob vseh ostalih presežkih prav vsak mesec izbran za najboljšega novinca v svoji konferenci!

V prid Dončića govori tudi statistika. The Don je v povprečju na srečanje dosegal 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 asistence, njegov glavni tekmec iz Atlante pa 19,1 točke, 3,7 skoka in 8 asistenc, za nameček je Dallas zbral tudi tri zmage več.

Zame je Luka Dončić najboljši novinec v ligi po Lebronu Jamesu. Pred njim pa so tako igrali Larry Bird, magic johnson in Michael Jordan, fantje na tem nivoju,” tudi za trenerja Dallasa Ricka Carlisla ni dvoma, da bo naziv novinca leta v najmočnejši košarkarski ligi na svetu v svojo vitrino zagotovo pospravil The Don.